Juldekorationer och kalenderbelysning med mera

På Harald Nyborg vill vi skapa en god julstämning i ditt hem, vi har ett stort utbud av tillbehör till julpynt, julpynt och tomtebyar. Skapa din egen tomteby eller gör din egen juldekoration med vårt utbud av kalenderljus, dekorativ snö, guldspray och roliga tomtefigurer.

Läs mer
Produkter

FAQ – vanliga frågor

  1. Vad behöver du för att göra en juldekoration?
    Att göra en vacker juldekoration, behöver inte vara svårt. Vill du göra din egen, har du ofta nytta av ett dekorativt fat, grenar, kottar, julkulor, band och eventuellt julbelysning. Kreativiteten är din enda gräns, så låt fantasin flöda, och skapa en juldekoration som passar din stil.
  2. Hur kan jag skapa en vacker och stämningsfull juldekoration?
    Att skapa en vacker och stämningsfull juldekoration, handlar om att ta sig tid att planera, och noggrant välja ut dekorativa element. Använd färger och material som passar din stil, och fokusera på detaljerna. Julbelysning, girlanger och tomtebyar är perfekta för att skapa mys i hemmet, och skapa den perfekta julstämningen.

Kalenderljus som en del av juldekorationen

Användningen av kalenderljus kommer från tysk jultradition och är också en av de mest populära jultraditionerna i Sverige. Den dagliga ritualen att tända ljusen och räkna ner till julafton bidrar till att bygga upp spänning och förväntningar inför julafton – inte minst hos barnen. Kalenderljuset måste användas under hela december månad, så varför inte göra lite extra av det och bygga ett av dina juldekorationer runt kalenderljuset. Med en dekorativ tallrik, dekorativ lera, dekorativ snö och kanske lite guldspray och några roliga tomtefigurer kan du snabbt och enkelt skapa kreativa och roliga juldekorationer med kalenderljuset i centrum.

Dekoration i fönstret

För att fullända din juldekoration kan du fokusera på dekoration i fönstret. En vackert dekorerad fönsterbräda med julstjärnor, ljusslingor och klusterljus kan skapa en magisk vy både från insidan och utsidan. Skapa din egen tomteby med söta tomtar och små hus för att lägga till en extra dimension till dina juldekorationer. Tomtelandskap och julstäder är särskilt populära på grund av deras förmåga att framkalla känslor av mysighet och nostalgi. Många familjer har sina egna traditioner kring tomtelandskapen och julstäderna och använder arbetet med dessa för att fördjupa sig i jultraditionen. Det är en fantastisk julaktivitet för hela familjen. Tycker du att det är för omfattande för att börja om från början kan du köpa små färdiga tomtelandskap och komplettera med egna alster. Hos Harald Nyborg hittar du både färdiga tomtelandskap och julstäder, samt allt du behöver om du vill göra dina egna tomtelandskap från grunden.

Se även vårt utbud av naturtrogna konstgjorda julgranar och vackra julgransdekorationer.