• 30 dagars öppet köp och returrätt
  • Prisgaranti - kolla oss först!

Cykellyktor och reflexer

Det är väldigt viktigt för din säkerhet att du syns när du cyklar. Med lampor på cykeln och bra reflexer är din säkerhet på topp. En reflexväst ger bättre synlighet på cykeln och när du rör dig i mörkret på andra sätt. Du hittar allt i kategorin här.

Läs mer
Produkter
Du har sett 25 med 25 totalt
Du har sett 25 med 25

FAQ – vanliga frågor

  1. Vilken cykellampa ska man välja?
    Det viktigaste när du köper en cykellampa, är att du syns i trafiken, att den är enkel att använda och att den gör att du kan se var du cyklar. Om du köper en LED-cykellampa, får du en energieffektiv produkt så att ditt batteri håller länge.
  2. Vad krävs för att en cykellampa ska vara laglig?
    I Sverige finns det vissa krav på cykelbelysning som måste uppfyllas för att cykeln ska få köra lagligt på allmän väg i mörkt eller dåligt ljus. Bland annat måste de vara synliga på ett avstånd av minst 300 meter. Baklyktan får vara av blinkande typ om den blinkar med minst 200 blinkningar/minut. Strålkastare framtill som kan avge vitt eller gult ljus med sådan ljusstyrka att fordonet under mörker kan föras på betryggande sätt, eller en lykta framtill som kan visa vitt eller gult ljus framåt. Röd reflex baktill, vit reflex framtill och, vit eller orangegul åt sidan ska också finnas.
  3. När ska du använda cykellampor?
    Cyklar måste ha lamporna tända från solnedgång till soluppgång, och dessutom när det är oförutsägbart väder, dimma eller snö. Dessutom måste du följa lampans tändningstid, som ändras med året.

Cykla säkert

På Harald Nyborg har vi ett stort utbud av produkter som ökar din säkerhet på cykeln. Du hittar både lagstadgade cykellampor och extrautrustning som reflexvästar i kategorin här. Om du behöver säkerhetsprodukter för hemmet hittar du dem i kategorin om säkerhet och första hjälpen.