Rullatorer & rullstolar

Med en rullator eller rullstol ska du kunna känna dig trygg och därför är det viktigt att produkten är av hög kvalitet med bra funktionalitet. Hos Harald Nyborg hittar du ett utbud av moderna rullstolar och rollatorer som är stabila, enkla att hantera och mycket prisvärda. Med en rullstol kan du som har en skada, en sjukdom eller en funktionsnedsättning förflytta dig enkelt och smidigt både inomhus och utomhus. Vi har rullstolar som passar för både längre och kortare sträckor och som du kan manövrera själv eller med hjälp av någon annan. Våra rullatorer är snabba och enkla att använda samt och lika enkla att fälla ihop. Välkommen att investera i en stabil och säker rullstol eller rollator på Harald Nyborg!

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
Varumärke
 • (1)
Färg
 • (3)
 • (1)
 • (6)
GroupCode
 • (7)
 • (7)
 • (7)
 • (7)
 • (2)
 • (5)
Material
 • (4)
 • (1)
 • (2)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 7 av 7 totalt
Du har sett 7 av 7

FAQ – vanliga frågor

 1. När behöver man en rollator?
  En rollator är ett utmärkt hjälpmedel för personer som behöver avlastning vid gång. Personer med artrit eller andra rörelsehinder kan ha nytta av en rollator för att minska smärta och öka självständighet. Rollatorn ger även användaren en plats att sitta om de behöver vila under promenader. Rollatorer är särskilt användbara för personer som behöver extra stöd men fortfarande kan gå själva.
 2. Kan man fälla ihop en rollator?
  Ja, det finns rollatorer som kan fällas ihop för enklare förvaring eller transport. Vi på harald-nyborg.se har ett brett utbud av rollatorer, inklusive hopfällbara modeller, som kan vara till nytta för personer som söker efter en praktisk och bekväm rollator. Om du är osäker på om en specifik rollator kan fällas ihop eller inte, kan du alltid titta på produktspecifikationerna eller kontakta vår kundtjänst för att få mer information om våra rollatorer och deras funktioner.
 3. Får man sitta på en rollator?
  Ja, man får sitta på en rollator. Många modeller är designade med en inbyggd sittplats som gör det möjligt för användaren att vila. Det är viktigt att säkerställa att rollatorn är stabil och att bromsarna är aktiverade innan man sätter sig.Det är också viktigt att inte överbelasta sittplatsen och följa tillverkarens viktgränser. Användare bör vara försiktiga när de reser sig från och sätter sig på rollatorn för att undvika att tappa balansen.
 4. Hur kör man rullstol?
  För att köra en manuell rullstol effektivt, börja med att sitta bekvämt och greppa handtagen på de stora hjulen. För att röra dig framåt, skjut ner och bakåt på handtagen med båda händerna. För att styra, skjut starkare på ena sidan. För att backa, dra handtagen mot dig. Det är viktigt att använda bromsarna, som ofta finns nära handtagen, för att kontrollera hastigheten och för att stoppa helt. Vid svängar, minska farten och skjut mer på hjulet på motsatt sida. Öva och var uppmärksam på omgivningen för säker navigering.
 5. Hur mycket kostar en rullstol?
  På Harald Nyborgs e-handel varierar priserna på rullstolar beroende på modell och funktioner. Generellt kan du förvänta dig att hitta rullstolar från runt 1 500 SEK till över 5 000 SEK. Vi erbjuder olika modeller för att passa olika behov och budgetar.

En rullstol eller en rullator för vardag, arbete och fritid

En rullstol kan vara ett hjälpmedel som behövs tillfälligt eller permanent. Oavsett varför du behöver en rullstol är det viktigt att du hittar en modell som passar dig och din livsstil bra. Några faktorer som kan vara bra att fundera på före köpet är rullstolens vikt, storlek, bredd, inställningsmöjligheter och om det finns extra tillbehör att komplettera med. En lätt rullstol är ofta mer praktisk, både för den som sitter i rullstolen och den som eventuellt ska hjälpa till att skjuta rullstolen. En rullstol som inte väger så mycket är också enklare att hantera när den ska lastas i och ur en bil. När det kommer till rullstolens storlek och bredd är det viktigt att rullstolsanvändaren sitter bekvämt samtidigt som den inte får vara så bred att det kan bli svårt att ta sig fram genom dörrar och andra smala utrymmen. Ska du sitta i rullstolen under längre perioder är det en stor fördel om armstöd och benstöd kan justeras. Kontrollera också att rullstolen smidigt går att fälla ihop så att du enkelt kan ta med den i bilens bagagelucka. När du ska köpa en rullator är det lika viktigt att du funderar över vilka egenskaper och funktioner du vill att rullatorn ska ha.

Rullatorer och rullstolar – enkla och pålitliga hjälpmedel

En rullstol eller en rullator ska kunna anpassas efter dig, dina behov och din livsstil. Det är ett hjälpmedel som ska vara praktiskt, tillförlitligt och kompensera för en nedsatt rörelseförmåga. Vi har rullstolar och rullatorer för vardag, arbete och fritid. Helt enkelt för ett aktivt och självständigt liv! Här kan du köpa en rullstol eller rullator för säkra förflyttningar till riktigt bra priser. När du klickar på produkterna får du mer detaljerade specifikationer och kan se vilken modell som passar dig bäst och uppfyller dina behov. Vi erbjuder även praktiska överdrag till rullatorer som skyddar mot smuts och regn. På Harald Nyborg handlar du alltid produkter till marknadens bästa priser. Du handlar tryggt och säkert online och får varan smidigt hemlevererad. Självklart kan du välja olika sätt att betala, till exempel med faktura eller via vår samarbetspartner Klarna.