• 30 dagars öppet köp och returrätt
  • Prisgaranti - kolla oss först!

Algborttagare

Är din altan, ditt kakel eller dina trädgårdsmöbler angripna av alger? Alger är ett irriterande problem som kännetecknar uteplatser, men som inte går att undvika. Lyckligtvis behöver inte alger vara ett pågående problem, eftersom de enkelt kan tas bort med rätt medel och rätt behandling. Se Harald Nyborgs utbud av produkter för algrengöring och algborttagare på denna sida.

Läs mer
Filtrera sökning
Visa endast varor som finns i lager
Produkter

FAQ – vanliga frågor

  1. Hur använder du algborttagningsmedel?
    Hos Harald Nyborg kan du få algborttagningsmedel som är klara för användning och algborttagningsmedel i koncentrat som behöver blandas med vatten. Algborttagningsmedlet sprayas eller målas direkt på algerna tills de är ordentligt täckta, och medlet bryter sedan ned sig själv igen. Det bästa resultatet uppnås vid temperaturer över 10°C.
  2. När är det bäst att använda algborttagare?
    Det rekommenderas att ta bort alger två gånger per året, och den bästa tiden att ta bort alger är på våren och hösten när det inte är frost eller höga temperaturer. De bästa resultaten uppnås vid en temperatur över 10 °C, men du bör också undvika höga temperaturer och starkt solljus när du applicerar algbekämpningsmedel så att produkten inte avdunstar och förlorar sin effektivitet.

Snabb och effektiv algeborttagning från tegel, trä, tak mm.

Alla vet att de är irriterande att ha alger på sina tak, växthus, tegelpannor, träterrasser etc. Man drar sig ofta för att få bort de besvärande algerna och när de till sist ska bort måste det därför göras snabbt och effektivt. Hos Harald Nyborg hittar du både algbekämpningsmedel som fungerar på cement, fibercement, betong, tegel, trä, glas, metall, plast, solceller, tegel, tak, fasader, klinker, träterrasser, trädgårdsmöbler och staket. Så vad det även det där med din uppfart, din altan, dina trädgårdsmöbler, ditt räcke, ditt tak eller växthus som behöver också de behöver en kärleksfull hand så erbjuder vi produkter även för detta med en långsiktig effekt. Ta bort alger vid en temperatur över 10°C för att uppnå bästa effekt. Om kakel eller stenterrassen behöver en allmän rengöring, kolla in vårt utbud av kakelrengöringsmedel eller ogräsmedel.

Algborttagare förhindrar algtillväxtförhållanden

Alger har de bästa och mest optimala växtförhållandena på våren och hösten, då vädret är fuktigt och solljuset endast visar sig i begränsad omfattning. Det är därför också mest optimalt att behandla alger när de har dessa optimala tillväxtförhållanden, då man på så sätt kommer före algerna och förhindrar deras tillväxtförhållanden genom att störa deras naturliga beteende. Genom att använda algborttagare på våren och hösten kan du därför bäst bevara till exempel din träterrass i bästa möjliga skick. Med Harald Nyborgs algborttagare uppnår du långvariga, snabba och effektiva resultat då våra algborttagare är av högsta kvalitet och bygger på naturliga aktiva ämnen, som snabbt bryts ner igen.