• 30 dagars öppet köp och returrätt
  • Prisgaranti - kolla oss först!

Säckvagnar

Behöver du flytta tunga saker, eller saker som är svåra att bära, har du nytta av en säckvagn. Med en säckvagn kommer du att kunna flytta saker som är mycket tyngre än du kan bära och med mycket mindre ansträngning.

Läs mer
Produkter
Du har sett 6 av 6 totalt
Du har sett 6 av 6

FAQ – vanliga frågor

  1. Hur mycket vikt kan en säckvagn klara lyfta?
    Hur mycket vikt en säckvagn kan klara lyfta beror på modellen. Bagagevagnarna kan lyfta från ca. 60 kg och upp till ca. 150 kg. De vanligast säckkärrorna kan lyfta från ca. 150 kg och upp till 250 kg.

Säckvagnens många fördelar

Med den praktiska säckvagnen har du möjlighet att flytta en myriad av tunga och krångliga saker på ett bekvämare sätt. Användningsområdena är många. Från stenplattor, stora stenar, burkar, ved, trädgårdsavfall, kylskåp, tvättmaskiner till flyttkartonger och mycket mer. Gemensamt för dem alla är att de vanligtvis är tunga och ofta svåra att lyfta. Med en säckvagn kan du flytta saker som är mycket tyngre än du normalt skulle kunna bära själv. Du kommer även att kunna flytta saker ensam. Samtidigt minskar du risken för skador på rygg, armar och axlar, som kan uppstå vid tunga eller felaktiga lyft. När du transporterar dina tunga föremål på en säckvagn minskar du också risken för skador på föremålen.

Extra hjul till säckvagnen

Säckvagnar finns både med luftgummihjul och punkteringsfria hjul. Förutom risken för punktering är de viktigaste skillnaderna att säckvagnar med punkteringsfria hjul ofta kommer att kosta lite mer och samtidigt ha något större rullmotstånd. I gengäld slipper du risken för punktering. Om du ofta använder säckvagnar på ytor med vassa underlag så blir säckvagnarna med punkteringsfria hjul det självklara valet. Har du en säckvagn med luftgummihjul och råkar ut för en olycka kan du köpa extra hjul till säckvagnar från oss Harald Nyborg.

Hopfällbara säckvagnar och hopfällbara säckkärror

Säckvagnar finns både som hopfällbara säckvagnar och som hopfällbara säckkärror. Vanligtvis kommer de hopfällbara vagnarna vara lite mindre modeller, till exempel en bagagevagn. Dessa lämpar sig mest för mindre uppgifter och där det är praktiskt att du kan förvara eller transportera säckvagnen så enkelt som möjligt. På den hopfällbara säckvagnen kan endast utfartsrampen fällas ihop.