• 30 dagars öppet köp och returrätt
  • Prisgaranti - kolla oss först!

Spadar

I denna kategori hittar du vårt urval av spadar. En bra robust spade är oumbärlig när man ska gräva hål i marken för att plantera träd och buskar till exempel. Spaden är också det självklara valet när jorden behöver lossas, för att skapa bättre arbetsförhållanden för rötterna.

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
Varumärke
  • (8)
  • (3)
  • (2)
Färg
  • (1)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 14 av 14 totalt
Du har sett 14 av 14

FAQ – vanliga frågor

  1. Vad är en dräneringsspade?
    En dräneringsspade har ett långt smalt blad och skena, vilket ger dräneringsspaden extra styrka. Handtaget är också vanligtvis längre än på en vanlig trädgårdsspade. Dessa egenskaper gör dräneringsspaden lämplig för att gräva djupa och smala hål. Till exempel när du ska plantera träd och buskar, gräva upp bambu eller lägga dräneringsrör.

Luckra upp jorden med spaden och få bättre markförhållanden

Det finns flera bra argument för att luckra upp jorden i din trädgård. Om jorden är hård och kompakt kommer rötterna att ha svårare att tränga ner i jorden och växa. Samtidigt förbättrar du dräneringen av jorden. Om du lider av näringsfattig jord har du också nytta av att luckra upp jorden och blanda den med organiskt material, som kompost eller gödsel. På så sätt kan man få bra, lös och näringsrik jord vilket är gynnsamt för växter och buskar.Marken är ett känsligt ekosystem som består av bland annat daggmaskar, bakterier och svampar. Dessa djur och små organismer trivs bäst under mycket specifika förhållanden och det riskerar du att förstöra genom att gräva djupt och vända jorden helt. Bäst resultat får du därför om du bara luckrar upp jorden med spaden, istället för att vända jorden helt. Daggmaskar är bra nyttodjur i din trädgård, och viktiga i förhållande till att få bra växtförhållanden i marken. Deras gångar och tunnlar har en dränerande effekt på marken och skapar ventilation. Dessutom släpar de organiskt material, som löv och växtstammar, ner i gångarna och omvandlar det till näringsämnen. Många daggmaskar är därför ett gott tecken på näringsrik och frisk jord. Det kan därför vara bra att se till att daggmaskarnas kyl är full. Det gör du genom att se till att det alltid finns tillräckligt med mat till daggmaskarna på markytan, t ex i form av löv.

Om jorden har många rötter måste du använda en spetsig spade

Den viktigaste skillnaden mellan en spetsig spade och en vanlig trädgårdsspade är bladets form. Som namnet antyder är spadens blad spetsigt. Detta gör den här typen av spadar lämplig när du ska gräva i jord med många rötter eller om du ska gräva i gräs.