Solsegel

Njut av sommaren under ett smart solsegel. Hos oss på Harald Nyborg hittar du olika modeller på solsegel som alla ger skugga och skydd mot solens strålar. Vissa av produkterna fungerar även som skugga på balkongen.

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
Varumärke
 • (1)
Färg
 • (4)
 • (2)
GroupCode
 • (4)
 • (4)
 • (2)
 • (4)
 • (4)
 • (4)
Material
 • (4)
 • (6)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 6 av 6 totalt
Du har sett 6 av 6

FAQ – vanliga frågor

 1. Vad är skillnaden mellan ett solsegel och en markis?
  Både solsegel och markiser är populära val för att ge skugga och skydd mot solen, men det finns vissa skillnader mellan de två. Ett solsegel är oerhört användbart på många ställen, eftersom det vanligtvis fästs på punkter som väggar, träd eller stolpar. De är vanligtvis mer flexibla än markiser och kan ge mer varierad nyans, beroende på deras placering och form. Markiser är mer fasta och kan fällas och rullas ut, vilket gör dem lättare att justera. I allmänhet är solsegel mer lämpade för att skapa en mer naturlig, organisk nyans, medan markiser är mer lämpade för en mer fixerad, pålitlig nyans. Valet mellan de två beror på ens preferenser och krav på skugga och skydd mot solen.
 2. Vad används ett solsegel till?
  Ett solsegel är en användbar täckningslösning med flera praktiska funktioner. Vanligtvis används de för att skapa skugga och skydd mot solen i utomhusområden som terrasser, innergårdar, trädgårdar, poolområden och liknande. Markiser är populära för att de är ett enkelt och prisvärt sätt att skapa skugga och för att de är mer flexibla än många andra former av skugga och solskydd. En markis kan även användas för att ge skydd mot lätt regn och blåst och kan därför förlänga tiden du kan vistas utomhus och göra det bekvämare att vara ute under varma sommardagar. Dessutom kan markisen ha en dekorativ effekt och kan förbättra utomhusestiken genom att ge ett mer exotiskt och tropiskt utseende till utomhusområdena.
 3. Är segelduk vattentät?
  Segeldukar är inte bara idealiska som solskydd, de är också vattentäta och lämpliga för användning på altaner och uteplatser. Harald Nyborgs solsegelduk är tillverkad av slitstarka material och är vattenavvisande för att skydda dig mot regn och andra väderförhållanden. Rekomenderar att impregnera för att höja tätheten.
 4. Hur sätter man upp en segelduk?
  Segeldukar är ett populärt solskydd för uteplatser och altaner. För att sätta upp din segelduk behöver du först bestämma var du vill ha den och välja en storlek som passar. Sedan kan du montera den med hjälp av vårt monteringskit och följa de enkla instruktionerna i installationsanvisningarna. Det är viktigt att du har en lutning på sidlängden, minst 15% gärna mer så vattnet rinner av när det regnar. Tack vare vårt stora utbud av segeldukar kan du hitta en som passar din stil och behov.

Få drömsommaren med ett praktiskt soltak, markis eller glasparasoll

Om du planerar att tillbringa många timmar på din uteplats i sommar kan ett solsegel vara en förnuftig investering. Den stora fördelen med denna typ av solskydd är att konstruktionen är mycket praktisk - solseglet hänger över det utrymme där du vistas. Därför är den aldrig i vägen. Du kan t.ex. flytta runt ditt altanbord och din solsäng utan att behöva flytta ditt solskydd. Vi har både fyrkantiga och triangulära segel, och du hittar segel i olika storlekar. Solsegel kallas även för läsegel eller vindskydd - helt enkelt för att det även ger skydd mot vinden.

Hitta ditt vattenavvisande solsegel här

Förutom att skydda dig mot solens strålar och göra det trevligt att tillbringa många timmar på din uteplats, har våra solsegel också den extra fördelen att de är vattenavvisande. Det betyder att du kan hålla dig torr och ombonad även vid en lättare regnskur. Dock rekommenderar vi att man impregnerar det så att de bättre motstår fukt och väta. Men våra segel är inte bara praktiska, de är också vackra att se på. Du hittar dem i en enkel och elegant design som passar de flesta uteplatser. Kom ihåg att du också kan hitta vindskydd hos oss på Harald Nyborg - det är också en smart och elegant form av avskärmning som ger dig många sköna timmar på terrassen. Beroende på modell kan de monteras på ditt hus eller på marken antingen med väggfästen eller stolpar.