• 30 dagars öppet köp och returrätt
  • Prisgaranti - kolla oss först!

Cykelsadlar och sadelstolpar

Oavsett hur långt du ska cykla är det avgörande för komforten att cykelsadeln är hel och bekväm att sitta på. Kolla in vårt urval av cykelsadlar som passar olika cykeltyper. Kolla även på våra sadelöverdrag som ger skydd till din sadel.

Läs mer
Produkter
Du har sett 10 med 10 totalt
Du har sett 10 med 10

FAQ – vanliga frågor

  1. Vad är en cykelsadel gjord av?
    En cykelsadel kan vara gjord av olika material, beroende på tillverkare och typ av cykel. De vanligaste materialen är skum, gel eller syntetiska material. Vissa sittdynor kan också innehålla stötdämpande material som fjädrar eller elastomerer för att ge extra komfort.
  2. Hur byter man cykelsadel?
    Att byta en cykelsadel är en relativt enkel uppgift som kan göras genom att först lossa sadelstolpens klämma som håller sadeln på plats. Detta kan göras genom att vrida den lilla klämbulten, som vanligtvis sitter under sadeln eller längs sidan av sadelstolpen. När sadelstolpen har lossats, kan du dra av den gamla sadeln. Nu kan du sätta på den nya sadeln, och justera dess position så att den passar din kroppsform och körstil. Dra sedan åt skruven eller klämbulten som håller sadelstolpen på plats. Se till att dra åt tillräckligt så att sadeln sitter säkert, men inte så mycket att den inte kan justeras senare. Justera vinkeln och höjden på sadeln efter behov, och testa om den sitter bekvämt och stabilt.
  3. Kan man få ont i ryggen av fel cykelsadel?
    En felaktig justering eller typ av cykelsadel, kan leda till obehag och smärta i ryggen. Om din cykelsadel inte är korrekt justerad, kan det leda till tryck på ryggen, vilket kan leda till smärta i nedre eller övre delen av ryggen. Det är viktigt att välja en cykelsadel som passar din kroppstyp, körstil och dina behov, och att justera den korrekt.

Cykelsadlar med god komfort

Din cykelglädje ökar och du kan cykla längre om du sitter bekvämt på cykelsadeln. Välj en sadel som passar din cykel och som du tycker är skön. Du hittar olika modeller i denna kategori. Att täcka din sadel med ett sadelskydd när den är parkerad skyddar också sadeln och håller den torr. För att kunna parkera cykeln hemma på ett bra sätt, kan det vara en bra investering att köpa ett cykelställ.