• 30 dagars öppet köp och returrätt
  • Prisgaranti - kolla oss först!

Grillkol och briketter

Hos Harald Nyborg hittar du allt du behöver för att effektivt tända kolgrillar, bordsgrillar och andra typer av grillar. Se det stora urvalet av kol och briketter med högt värmevärde här.

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
Varumärke
  • (1)
  • (3)
  • (1)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 5 med 5 totalt
Du har sett 5 med 5

FAQ – vanliga frågor

  1. Vad är skillnaden mellan grillkol och grillbriketter?
    Grillkol är lätta att arbeta med och tändningen går snabbt och enkelt. Grillkol brinner dock ut snabbare än grillbriketter och du kan därför behöva mer kol. Grillbriketter tar längre tid att värma upp till rätt temperatur, men de brinner länge och stabilt.
  2. Hur tänder jag grillen med kol eller grillbriketter?
    Du kan använda grillkol i en grillstartare. När du fyller grillstartaren med kol och tänder den kommer värmen och lågorna från tändvätskan eller tändpåsen att antända kolet och få det att glöda. När kolen glöder och täckt av ett lager vit aska kan du hälla ut dem i din grill och börja grilla. Om du tänder grillen med briketter bör du även använda en grillstartare. Fyll grillstartaren med lämplig mängd briketter, lägg tändklossar under grillstartens galler och tänd på. När grillbriketterna lyser fördelas de i botten av grillen.

Kol och briketter med högt värmevärde

Kol och briketter har ofta ett högt värmevärde. Det innebär att en stor mängd energi frigörs - till din fördel, eftersom du får en mycket effektiv tändning för kolgrillar, bordsgrillar och andra typer av grillar. När du har bjudit in stora sällskap till grillfest på terrassen är det perfekt att servera en stor och god stek till exempel. Grillbriketter är utmärkta för detta ändamål. De brinner länge och ger en jämn värme. I allmänhet passar grillkol bra till kött som biffar och korvar, men även till grönsaker och fisk. Kol har en rökig smak, går snabbt att tända och blir snabbt varmt. Tänk på att både briketter och grillkol ska vara askgrå innan du börjar grilla.